Videó utazás
  Ingyen megrendelhető holmik
  Taxikereső
 

Szállásfoglalással kapcsolatos gyakori kérdések, általános üzleti feltételek

Gyakori kérdések, általános üzleti feltételek

Milyen üdüléseket rendelhetünk meg?
A nyári és a téli idényben a vendégek általában legalább hét éjszakás üdüléseket rendelnek. Rövidebb tartózkodás foglalása a nyári és a téli idényben általában az utolsó percekre marad, két héttel a tervezett tartózkodás előtt.
A nyári és a téli idényen kívül lehetőség nyílik rövidebb üdülésre. Egyes üdülőhelyeken megoldható a hétvégi /2 - 4 éjszaka/ szállás is . Vannak üdülőházak, víkendházak és családi panziók amelyek hétvégi üdültetést nyújtanak, megszabják a különleges hétvégi árakat, valamint az ott-tartózkodási éjszakák minimális számát.
A szilveszteri üdülésre különleges árak vannak érvényben. Erre az időszakra általában az üdülőhely teljes befogadóképességét le kell foglalni, legalább 7 éjszakára, mely érvényes az üdülőházakra, víkendházakra és családi panziókra. Egyes üdülőhelyek szilveszteri árai, általában 50 - 100 % - al magasabbak mint a téli árak.

Szállástípusok?
1. Víkendházak, nyaralók és lakások
-Önálló épületek családok és csoportok számára, akik a bérbe vett épületben, lakásban egyedül szeretnének lenni. Étkezésre a házban rendelkezésre álló, alapvető felszereléssel ellátott saját konyha szolgál.
-A szállásleírásban másképpen nem szerepel ágyneműt a vendégeknek nem kell hozniuk, azonban törölközőt, kérjük, hozzanak magukkal.
2. Családi panziók /fizetővendéglátóhelyek/ és apartmanházak
-Szállás a ház különálló részében, mely házban ott lakhat a tulajdonos is, ezenkívül további vendégek is lehetnek. A szállás általában külön emeleten van, a szobákhoz teljes szociális berendezés és alapvető felszereléssel ellátott konyha tartozik.
-A szállásleírásban másképpen nem szerepel ágyneműt a vendégeknek nem kell hozniuk, azonban törölközőt, kérjük, hozzanak magukkal.
3. Családi panziók, bungalók és fürdők
-Ebbe a szállástípus kategóriába biztosítva van az étkezés. A bungalók üdülőházakra emlékeztetnek, és a közelben étterem áll rendelkezésre.

Mit jelent az 1x2, 2x3+1, +2 befogadóképesség?
Rendelkezésre áll:
1x2 = egy kétágyas szoba
2x3+1 = két háromágyas szoba pótággyal
+2 = két pótágy, leggyakrabban a nappaliban vagy a konyhában

Üdülés két személy számára?
Kisebb csoportok, párok részére, olyan üdülőlétesítmények, ahol a helyeket szobánként adják ki, családi panziók, panziók és szállodáknál. Különálló üdülőházat vagy víkendházat egyedülálló párok is rendelhetnek, meg kell azonban fizetniük a minimális kihasználtság esetére számított bérleti díjat.

Minimális kihasználás?
A szállás minimális kihasználása, főként üdülőházak és víkendházak esetében a fekvőhelyek legalacsonyabb számát jelenti, amiért a vendégnek a teljes kihasználtság esetére megállapított árat /felnőttárat/ kell fizetnie. Minden további lefoglalt férőhely az aktuális ár szerint fizetendő.

Kedvezmények?
Többféle kedvezménytípust kínálunk, melyeket az árak mellet feltüntettünk:
-szezonon kívüli kedvezmények,
-last minute kedvezmények,
-egyhetes üdülések megrendelése két héttel a tervezett üdülés előtt a két héten belül,
-kedvezmények kéthetes üdülésekre,
-gyerekkedvezmények,
Az üdülőházakban és a víkendházakban a gyerekkedvezmény csak a minimális helyek lefoglalásán felül érvényesíthető.

Szezonban és szezonon kívül?
A nyári idény az üdülőhelyek többségében júliustól augusztusig tart, a téli szezon decembertől április végéig, beleszámítva a húsvétot is. A nyári idényen kívüli időszak általában májustól júniusig és szeptemberben van, a téli idényen kívüli időszak októbertől novemberig tart. Egyes üdülőhelyeken a szezon kissé eltolódhat.

Kutyával az üdülésen?
Ha az üdülésre szeretné magával vinni háziállatát, úgy kérjük előre értesítsen bennünket. Néhol ez lehetséges illeték ellenében, néhol illetékmentesen, néhány helyen azonban egyáltalán nem lehet. Kellemetlen helyzetet kerülhet el, ha a szállásadó nem helyben szerez tudomást kutyájáról vagy egyéb háziállatáról.

Mi nincs beleszámítva az üdülés árába?
Az üdülés árába általában nincs beleszámítva a helyi idegenforgalmi adó és az esetleges kiegészítő szolgáltatásokért fizetendő illeték pl.: garázs, szauna, masszázs, fitneszterem - használat díja, uszodai belépő stb. Ezeket a díjakat a helyszínen különféleképpen kell fizetni, mert nem tudjuk mindig az árba belekalkulálni.

Térképek és információk a szállás környékén található nevezetességekről?
A szállásról szóló információk mellett igyekszünk mutatni hozzávetőleges térképet a szállás elhelyezkedéséről és információkat a szállás környékén található nevezetességekről is. Sajnos, nem mindig van lehetőség ezen információk frissen - tartására. Felhívjuk ezért ügyfeleink figyelmét arra, hogy ezeket az információkat tekintsék tájékoztató jellegűnek. Ezen információk időszerűtlensége nem képezheti reklamáció tárgyát.

Az üdülés lefoglalása?
A szállások lefoglalása foglalónyomtatvány segítségével lehetséges. Foglalja le üdülését, dátum és a személyek pontos számának feltüntetésével, de főként: az Ön által kiválasztott üdülőházak elsőbbségi sorrendjének megadásával.
Munkatársaink leellenőrzik az Ön által kiválasztott időpontokat és legkésőbb két munkanapon belül kapcsolatba lépnek Önnel, hogy tisztázzák az üdülés pontos feltételeit, és a fizetési módokat.

Mit kell tenni a lefoglalás igazolása után?
A lefoglalás visszaigazolása után Önnek csak előleget kell megfizetnie. Az előleg az üdülőházaknál, a víkendházaknál és a családi panzióknál az üdülés árának mintegy 65%-át jelenti, viszont néhány panzió és szálloda esetében a teljes árat előre ki kell fizetni.
Az előleg két munkanapon belül fizetendő. Postacsekken vagy banki átutalással a pénz két nap alatt nem érkezik meg, akkor sem, ha időben befizették. A félreértés megelőzése érdekében ne feledjék a fizetési bizonylat másolatát telefaxon megküldeni, mert csak ennek alapján tudhatjuk, hogy az előleg már úton van, és így az Ön foglalása érvényes. A telefaxra írja fel nevét vagy a megrendelés számát, ami szerint az Ön előlege azonnal azonosítható.
Az előleg befizetéséről szóló bizonylat kézhezvétele után azonnal kiállítjuk és megküldjük az üdülési beutalót, melyben minden az üdüléshez szükséges adat megtalálható.
Amennyiben az előleg nem tartalmazza az üdülés teljes árát, úgy az árkülönbséget helyben, közvetlenül az üdülő tulajdonosának kell megfizetni.

Mire szolgál az Üdülési beutaló?
Az üdülési beutalót az előleg megfizetése után elküldjünk Önnek, mely az üdülési feltételek igazolására szolgál. A beutaló tartalmazza az üdülési létesítmény elnevezését, címét és a kapcsolat - felvételi lehetőséget annak üzemeltetőjével. Kérjük, ellenőrizze át beutalóját és ha talál benne helytelen információt, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba legkésőbb 7 napon belül. Az ennél később észlelt eltéréseket nem fogadjuk el reklamációként. Az üdülési beutalót kérjük vigye magával, hogy azt fel tudja mutatni az elszállásoló személynek. A kulcsokat az érkezéskor lehet átvenni a szállásadótól.

Az üdülés lemondása?
köszönhetően, Lehetőséget biztosítunk vendégeinknek, hogy a már befizetett üdülést elkerülhetetlen esetben /betegség vagy egyéb komoly ok/ lemondják. Az üdülési beutalón feltüntetett sztornóilletéknek üdüléslemondás esetén általában visszaadjuk a már megfizetett előleg bizonyos részét. A sztornoilleték összege attól függ, mikor történik az üdülés lemondása:

-Több mint 60 nappal az üdülés kezdete előtt a sztornóilleték a teljes ár 25%-a.
-Az üdülés kezdete előtt több mint 30 nappal, de még 60 napon belüli lemondás esetén a sztornóilleték a teljes ár 40%-a.
-Az üdülés kezdete előtt több mint 10 nappal, de még 30 napon belüli lemondás esetén a sztornóilleték a teljes ár 50%-a.
-Az üdülés megkezdése előtti 10 és kevesebb nappal történő lemondás esetén a teljes ár 60 %-a.

Érdeklődés esetén tudunk Önnek biztosítást is közvetíteni a megrendelés egészségügyi okokból való törlésének esetére, mely biztosítást csak az előleg fizetésekor lehet kötni, ezért kérjük, érdeklődjön előre.
Az üdüléslemondást mindig vezető munkatársunkkal kell megbeszélnie. A szállás lemondását jelezze kérem telefonon és erősítse meg írásban /e-mailben/. Az üdülést lemondó kérelemben tüntesse fel nevét, címét, az üdülési beutaló számát, a lemondani kívánt üdülés időpontját és a telefonos lemondás dátumát, valamint az értesített munkatárs nevét. Az üdülés írásbeli visszavonása alapján sztornóbizonylatot állítunk ki, melyet a visszajáró előleggel együtt elküldjük Önnek.

Az üdülő személyek számának megváltozása?
Az üdülési beutalón pontosan annyi személy szerepel, ahányan a szállást lefoglalták. Egyes üdülőházak, víkendházak és családi panziók esetében az üdülőhelyek száma változó. Az üdülési beutalóban bejegyzett személyek száma csak kölcsönös megállapodás alapján léphető túl. Ha hozzájárulásunk, vagy a tulajdonos hozzájárulása nélkül több személy vesz részt az üdülésen, mint a teljes befogadóképesség, illetve ahány személy az üdülési beutalóban fel van feltüntetve, úgy az elszállásoló jogosult visszautasítani az ügyfél fogadását. Az üdülés ideje alatt sem szabad önkényesen növelni a személyek számát.

Az üdülés kezdete?
A szállás elfoglalására általában 14,00 órától van lehetőség, a szállás elhagyásának ideje az utolsó nap délelőtt 10,00 óra. Kérjük, hogy néhány nappal az érkezése előtt telefonon lépjen kapcsolatba az szállásadóval, és egyeztesse érkezésének pontos időpontját, kivétel bungalók, panziók és szállodák. Az üdülőházakban vagy víkendházakban történő üdülés esetén egyeztesse a találkozása helyét is, az esetleges félreértés elkerülése végett.
Videó utazás
Taxikereső
Ingyen holmik
Tanulás kezdetei